(nincs cím)

Tegnap megosztásra került egy videó, a demonolatria.hu facebook-os oldalán.

Felmerülhet egyesekben az a kérdés, hogy egy ilyen jellegű megosztásnak, mennyire van hírértéke, vagy szenzációs hatása. A videót, ha megnézzük, um. nincs benne semmi különös. Egy démonolátor jegyzeteit látjuk, ahogy a tulajdonosa lapozgatja a teleírt oldalakat. A benne található jelek ebben a körben közismertek, kívülállók, a témát nem kutatók számára ismeretlen jelentéssel bírnak.

Sokan nem is értik, mi a francnak leírni bármit is, éveken át jegyzetelni, rendszeresen vagy csak ciklusonként, a gyakorlati tapasztalatokról, vagy bármiről, a démonokkal történt munkák kapcsán. Tudom, sokan nem vezetnek naplót, vagy saját grimoire-t. Természetesen ez nem egy kötelező tevékenység, és senki sem fogja számon kérni a hiányát.

Olyan időkben élünk, amikor az internet hozzáférést biztosít, rengeteg információhoz a világ minden tájáról. A modern mágusoknak eléggé kreatív a gondolkodásmódjuk. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a módosított, a régen leírtaktól eltérő technikák, ugyanúgy hozhatják a hiteles információkat. Többen, ettől függetlenül teljesen tisztában vannak a régi iskolák bevett eljárásaival. A régi grimoire-ok nagyszerűek voltak az adott korukban. De a körülményeink, fontossági sorrendünk megváltozott. Az istenek keresése, velük történő kapcsolatfelvétel igénye megmaradt. Más szavakat, eltérő metódusokat alkalmazunk, és számunkra az istenek új oldalait (régi kutatási eredményektől akár eltérő) ismerhetjük meg a gyakorlásaink során.

Démonolátria hagyománya évszázadokon átívelő áramlat. A kereszténységet megelőző korok isteneinek ismeretét hordozza magában. Már közismerté vált iratokon keresztül, vagy a különféle dinasztiák, és egyéb csoportok vitték tovább a hasznosítható információkat.  Amit tettek, ha lehetett leírták, vagy más módon is tovább adták a tudást. Így maradhatott fent, és nevelte ki a vonal a tartóit, és a papságát. Azzal is tisztában vagyok, hogy jelen korunkban leegyszerűsödött a kezdéshez szükséges adatok elérése, t.i. szabadon megrendelhetjük a témát magyarázó könyveket, és az interneten elérhetjük, ha ügyesek vagyunk, a régebben úton levő személyeket, hogy osszák meg velünk a tapasztalataikat, és az építő jellegű véleményüket.

Démonolátria irányzat nem dogmatikus rendszer. Bár én azt is megtapasztaltam, hogy vannak, akik ezzel a szabadsággal nem tudnak mit kezdeni..

A célunk az is, hogy az útra elhivatottakat önállóságra, saját alkotói munkára sarkalljuk. Tudom, nagyon nehéz, és nagy kihívást jelentő feladat. De az ösvényén fáradhatatlanul dolgozó, és elhivatott kollégák jelentős eredményeket, és értékes tapasztalatokat gyűjthetnek az évek során.

Többünknek van családja. Gyerekeket nevelünk, iskolába járatjuk őket, igyekszünk a lehető legjobb körülményeket megteremteni a szeretteink számára. Halálunk után, örökségük lehet mindaz, amit összegyűjtöttünk: eszközeink, jegyzeteink, grimoire-jaink, könyveink és egyebek is.

A jegyzeteid, grimoire-od a gyermekeid öröksége lesz, úgy írd meg azokat. Sohasem tudhatod, mikor fognak majd azokból a sorokból erőt meríteni, segítséget kapni akkor, amikor szükségük lesz rá, ha te már nem leszel. Családi grimoire nagy kincs, ezen egyedi alkotásod, a vonal továbbvitelét segítheti.

Érdemes a rituáléid menetét papírra vetned, és a démonok jeleit, akikkel a napjaid során dolgozol. De a véleményeidet, imáidat, kudarcaidat, sikereidet egyaránt. Jó, ha dátummal ellátod, esetleg óra, percre mikor írtad le az események sorát. Hogy egyszerű füzetet, vagy díszesebb naplót használsz erre, az már teljesen mindegy. Itt nem a külsőségek a legfontosabbak, hanem a tartalom.

K.Cs.