S. Connolly: Zagan és egyéb “kőtörőkalapács” Daemonok

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes Zagan képességeit kiaknázni rituális munka keretein belül, hogy jelentőségteljes változásokat érjünk el. Nemrég még azt is megkérdezték tőlem, hogy érdemes lehet-e Zagan rituálét tartani egy pár számára, akik gyermekáldáson dolgoznak.

Tehát először – mielőtt beugranál a Zagan hintába, állj meg egy pillanatra még mielőtt templomba rohannál és változtatnád meg valaki vagy a Saját életed. Értékeld és gondold át mindazokat az előnyöket és hátrányokat, amelyek a Zaganhoz hasonló Daemonnal való közös munkával jár.

Mindenekelőtt – Zagan egy olyan Daemon, aki valamit az ellenkezőjévé változtat. Tehát, ha szegény vagy és munkanélküli, és úgy tűnik, hogy ez a természetes alapbeállításod, akkor Zagan jó választás lehet. Amennyiben viszont ez a helyzet csupán átmeneti, akkor egy kevésbé erélyes Daemon, mint Belphegor vagy Belial, tökéletesen megfelel a célnak. Gondolj erre úgy, hogy falat próbálsz lebontani vagy beütni egy szöget, vagy esetleg beütni egy rajzszöget? Vinnél egy kőtörő kalapácsot egy rajzszeghez? A legtöbb ember számára a válasz nemleges. A rajzszegek csak kis erőt igényelnek, míg egy szög beütéséhez nagyobb erőre lehet szükség. Egy fal lebontásához azonban…

Mindez arról szól, hogy tudd, mi szükséges, milyen erőforrások vannak az eszköztáradban, és hogy a munkához megfelelő eszközzel dolgozol-e. Gondolj Zagan befolyásoló hatására, úgy mint egy kőtörőkalapácsra. A Zagan által nyújtott lehetőségeket takarékosan alkalmaznám, és csak olyan esetekben, amikor a dolgoknak meg kell változniuk (vagyis falat kell ledönteni). Tehát, ha például állandóan pénz nélkül találod magad, és egyszerűen nem tudsz tartósan megtartani egy állást sem –tehát valóban össze kell szedned magad – akkor hajrá, hívd segítségül Zagant. De ha ritkán vagy munkanélküli, és általában nincsenek nagy anyagi nehézségeid, akkor tartsd meg Zagan segítségét későbbre egy másik élethelyzethez.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor másokért munkálkodsz. Ha segíteni akarsz egy ifjú párnak a teherbe esésben, fontold meg egy kedvesebb, szelídebb Daemon bevonását a munkába, aki segíthet a megfogantatásban. Nincs szükség kőtörő kalapácsra, hogy egy kép felakasztásához egy szöget verj a falba. Valószínűleg úgy csak egy hatalmas lyuk kerülne a falba, ami akaratlanul is tönkre teheti a boldog pár kapcsolatot, anélkül, hogy ez lett volna a cél.

Néhány további jó indok a Zagan segítségül hívására:

 

 – Le akarsz győzni egy önpusztító függőséget. 

 – Meg kell változtatnod az életed, mielőtt még magadnak vagy másoknak ártanál.

 – Önmagad sanyargatod vagy szinte megfulladsz saját alkalmatlanságodban.

 

Mindezek kiváló okok a kőtörő kalapács villantására, mehet a faltörés majd, építsd újjá valamivel, ami a Te javadat szolgálja.

Amint látod – Zagan hajlamos az ember életét a feje tetejére állítani. Ez általában csöppet sem kellemes vagy békés folyamat. Megannyi fájdalmat, szenvedést és félelmet is magában foglalhat. A lényeg az, hogy néha mindent le kell bontani az alapokig, hogy aztán majd valami jobbá épüljön fel.

De olykor nem is erre van szükség. Fejlesztened kell a megkülönböztetést és bölcsebbé kell válj ahhoz, hogy tudd, mikor kell valamit lebontani, és mikor van szükség csupán némi extra erőre.

Vannak más, Zaganhoz hasonló Daemonok is. Olyanok, akikkel nem ajánlom, hogy alapos megfontolás nélkül dolgozzanak a gyakorlók, hacsak nem bánják, hogy a kemény valóság mellbe rúgja őket.

Ne érts félre – értem – néha mindannyiunknak szüksége van kemény – nehéz szerelemre, csak győződj meg róla, hogy a megfelelő méretű kalapácsot választod a munkához. Szeretnéd, ha reményeid és álmaid a valóság csapná agyon? Bármit feláldoznál azokból a dolgokból, amit szeretsz,hogy jobb dolgokhoz juthass? Ezek azok a kérdések, amikre a választ csak TE tudhatod.

Egyéb „kőtörő kalapács” Daemonok, akikkel kellő figyelemmel érdemes dolgozni:

Sorath – A Sorath MINDEN félelmeddel szembesít, amik visszatartanak, beleértve azokat is, amelyekről nem is tudtad, hogy léteznek. Sorath hajlamos tesztelni az idő management készséget, a kommunikációs készségeket, az üzleti érzéket és a készségeket is, csak azért, hogy megtudja képes vagy-e végig csinálni. Különösen, ha azért dolgozol vele, hogy karrieredet új szintre emeld. Hajlamos felhozni a múltat ​​és azokat a dolgokat is, amelyekre nem biztos, hogy olyan büszke vagy – ezáltal arra kényszerít, hogy kezeld őket, és ez soha nem szórakoztató.

Clauneck – Míg Claunek néhány emberrel viszonylag szelíd (hé – sokan szeretik Clauneket) – néhány embernél (akik legalábbis odafigyelnek), rámutat minden gyengeségre (beleértve a készségeket, a jellemhibákat stb.) …), És szembesít a karrierrel / munkával / stb. kapcsolatos tényekkel. Ez rendkívül fájdalmas folyamat, főleg, ha a kőkemény valóságot tolják az arcodba. Ezen a ponton természetesen rajtad múlik, hallgatsz-e rá vagy sem. Kiemeli a problémás területeidet – rajtad múlik, hogy megoldod-e őket. Ellenkező esetben csak ugyanott fogsz toporogni, ahol voltál, mielőtt vele dolgoztál volna. (Út kereső tipp: Ha újra és újra ugyanazon helyzetben találod magad, akkor magadban nézz körül.)

Thoth – Ó, ártalmatlan Thoth. Valószínűleg azon gondolsz, miért vettem fel őt a listára. Nos, megint minden mágus, aki valóban odafigyel, amikor Thothtal dolgozik, kénytelen lesz felkötni a gatyáját bármilyen eredményre vágyik is (különösen, ha egy készség fejlesztésére törekszik). Thoth nem tűri a lustaságot, a felelőtlenséget vagy ha csak félgőzzel merülünk a dolgok mélyére. Tehát, ha tanulni szeretnél, például, hogy hatékonyabb mágus legyél (mivel Thoth ebben nagy segítség lehet) – jobb, ha komolyan gondolod, és jobb, ha nem vagy lusta, félszeg diák. Metaforikusan rávilágít minden hibádra és hiányosságodra, majd gyakorlásra kényszerít, míg végül fejlődsz. Vagy társaid éles kritikájának tárgyává tesz meg téged. Az emberek erre általában két féleképp reagálnak. Vagy újraértékelik a dolgaikat, gyakorolnak és fejlesztik önmagukat, vagy bedongják a vizes törülközőt és az önutálat mocsarában dagonyázva lapulnak meg inkább. Láttam jónéhány embert, akikkel ez történt az évek folyamán. Nem szép látvány.

Van még néhány ilyen „nehéz tüzérségű” Daemon, de a felsoroltak ütnek a legnagyobbat.

Minden mágus ugyanazokat dolgokat tapasztalja ezekkel a Daemonokkal? Nem, persze, hogy nem. A mágus személyisége, önértékelési és önfejlesztési képessége, kapcsolata a szóban forgó Daemoni erővel (és Ő hogyan harmonizálnak ezzel az erővel), küzdési képességei, valamint az illető tényleges élethelyzete és céljai nagyban befolyásolják, hogy HOGYAN manifesztálódik a mágikus művelet, és mennyire kemény a Daemon valójában.

Ne feledd azt sem, hogy ha életed megkeserítette ezen Daemonok egyike – ez nem tesz rossz mágussá, hacsak nem tanulsz belőle, és fejleszted önmagad.

Csakúgy, mint azok az emberek, akiknek még soha nem volt rossz tapasztalatuk egy Daemonnal, nem jobb mágusok. Valójában – azok az emberek, akiknek nagyszerű tapasztalataik vannak minden olyan Daemonnal, akikkel találkoznak, valószínűleg nem végeznek önmunkát és az önértékelést, amely önmaguk fejlődéséhez szükséges.

Nem azzal a céllal osztottam meg eme cikket, hogy bárkit is eltántorítsak ezekkel a Daemonokkal való munkától. Csak arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy álljon meg egy picit és gondolkodjon, mielőtt rohanna a templomba, hogy egy kőtörő kalapácsot idézzen meg a problémájához (vagy szögéhez).

 

Forrás: demonolatry.org/blog

Fordította: Fru